Se på försäljning som Ett Riktigt Yrke!

Möter du alltid din försäljningsbudget? Har ditt företag alla de kunder ni vill ha? Får ni ut de priser er produkt eller tjänst är värd? Lägger du din tid på RÄTT kunder, och gör du RÄTT saker?

Personlig försäljning är svårt att överträffa när det gäller att nå goda säljresultat - både inom företagsförsäljning och försäljning till konsument. Verktyget, resursen, säljaren går dessutom att utveckla och förbättra för att nå ännu bättre resultat. Mitt mål är att hjälpa Dig att sälja mer genom att finslipa din säljprocess, förbättra dina säljmöten och ta hjälp av rätt verktyg. Målet är ett bättre säljresultat. Det gäller inte bara att sälja så mycket som möjligt, utan att sälja så bra och effektivt som möjligt

Carl Lachmann

Vilka resurser lägger Ditt företag på att utveckla sin försäljning?

Utbildning är värdelöst, men träning ger bra resultat. Många av oss har gått på kurs och blivit lite pånyttfödda. Vad händer med de nyförvärvade kunskaperna sedan? Att utbilda sig är ofta bra, men det är viktigt att få med sig en handlingsplan, och en uppföljning för att se till att kunskaperna blir till färdigheter och kompetens. Och då måste man träna!

Hur mycket har du tränat på att sälja idag?

Kan man mäta resultatet av en säljträning?

Efter en kurs är de flesta av oss motiverade och taggade på att använda våra nya kunskaper. Men hur blir det sen? Efter en utbildning måste man få ett träningsprogram, och en uppföljning av resultatet. Har jag blivit bättre? Hur mycket bättre? Hur mycket mer effektiv blev säljstyrkan?

Vill du ha en gratis analys?

Har ni nyligen tränat? Är du inte säker på om ni behöver träna, och på vad? Kontakta mig, så bjuder jag på en timme analys av er nuvarande status.

Är det värt pengarna att säljträna?

En bra säljträning kan inte vara gratis. Om försäljningsverksamheten blir 10% mer effektiv - vad innebär det i pengar? 20%? 30%? 50%?